Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας θα προχωρήσει την Παρασκευή στην πραγματοποίηση αντικυβερνητικής διαδήλωσης, στη μνήμη των τριών νεκρών στη διαδήλωση της περασμένης Παρασκευής. Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Έντι Ράμα κάλεσε τους Αλβανούς να βγουν στους δρόμους παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, που ζητεί να ματαιωθεί η διαδήλωση υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Ads

Η ΕΕ από την πλευρά έχει καλέσει σε έντονο ύφος τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση της χώρας να πράξουν με τρόπο ώστε να αποκατασταθεί η τάξη. Ενισχύοντας το μήνυμα της ΕΕ την Πέμπτη ο ΟΑΣΕ κάλεσε τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να και τον Έντι Ράμα να ξεκινήσουν διάλογο προκειμένου να έπανέλθει η Αλβανία στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Παρ’ όλα αυτά το βράδυ της Πέμπτης ο Έντι Ράμα κάλεσε τους υποστηρικτές του να έλθουν στη διαδήλωση της Παρασκευής φορώντας πένθιμα ρούχα και κρατώντας λουλούδια και κεριά, για να τιμήσουν τους νεκρούς.

«Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η κινητοποίησή μας δεν θα έχει καμία σχέση με τη βία» είπε ο Ράμα την Πέμπτη και ζήτησε «σεβασμό και ενότητα». «Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Ads