Δεν πρόκειται να διεξαχθούν προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο εάν η Χαμάς αρνηθεί να επιτρέψει στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, τόνισε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές.

Ads

«Οι εκλογές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και χωρίς αυτό δεν μπορούμε να διεξάγουμε εκλογές» είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν οι προεδρικές και οι κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες ήταν να διεξαχθούν μέσα στο 2007, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω της διαμάχης της Χαμάς με τη Φατάχ. Η Χαμάς έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές.

Η προηγούμενη αναμέτρηση, το 2006, όπου επικράτησε η Χαμάς, χωρίς αυτό να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, οδήγησε σε διάσπαση στο εσωτερικό της Αρχής με την Φατάχ να ελέγχει πλέον τα εδάφη στη Δυτική Όχθη και την Χαμάς να ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας.

Ads