Η απόφαση ενός Ισραηλινού στρατιώτη να δημοσιοποιήσει στο Facebook λεπτομέρειες για επικείμενη έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη, οδήγησε σε ακύρωση της εφόδου, όπως μετέδωσε την Τετάρτη ο ρ/σ του ισραηλινού στρατού.

Ads

Ο στρατιώτης περιέγραψε στο status του το σχέδιο της μονάδας του να προχωρήσει σε έφοδο για συλλήψεις σε περιοχή της Δυτικής Όχθης, δίνοντας και ημερομηνία και ώρα της επίθεσης.

«Την Τετάρτη καθαρίζουμε την περιοχή Qatanah και την Πέμπτη, Θεού θέλοντος, επιστρέφουμε σπίτι», έγραψε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο στρατιώτης, αναφερόμενος σε ένα χωριό της Δυτικής Όχθης, κοντά στη Ραμάλα. Έγραψε επίσης το όνομα της μονάδας του, τον τόπο της επιχείρησης και την ώρα που αυτή θα λάβει χώρα. Οι φίλοι του στο Facebook τον κατήγγειλαν, στη συνέχεια, στις στρατιωτικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό.

Ads

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι έφοδοι στη Δυτική Όχθη έχουν ως στόχο τη σύλληψη μαχητών, ύποπτων για σχεδιασμό επιθέσεων κατά του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, από την άλλη, τονίζουν ότι οι αιφνίδιες εισβολές υπονομεύουν τις προσπάθειες της Παλαιστινιακής Αρχής να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στην περιοχή.