Δυο αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 που μεταφέρουν βοήθεια, κυρίως αντιπυρικά ρούχα και δεξαμενές νερού, έφθασαν στη Μόσχα, στο πλαίσιο της βοήθειας των ΗΠΑ προς τη Ρωσίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ads

Δύο ακόμη C-130 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και ένα αεροσκάφος που έχει ναυλωθεί από την πολιτεία της Καλιφόρνιας αναμένονται εντός της ημέρας στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την κίνηση, αυτό το τεντωμένο προς εμάς χέρι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή», δήλωσε στο αεροδρόμιο ο υποδιευθυντής του διεθνούς τμήματος των υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκτιμά ότι η βοήθεια της Ουάσινγκτον θα φθάσει τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Όπως ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ «η Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), το υπουργείο Άμυνας, η ομοσπονδιακή υπηρεσία δασών και η πολιτεία της Καλιφόρνιας κινητοποιούν εξοπλισμό και εναέρια μέσα καταπολέμησης των πυρκαγιών για να βοηθήσουν τη Ρωσία στην κρίση, ενώ θα υπάρξει και προσφορά με αντιπυρικά ρούχα, δεξαμενές νερού και φορητές αντλίες».

Ads