Έφεση κατά της απόφασης για την έκδοσή του στη Σουηδία σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, κατέθεσε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, όπως ανακοίνωσε η βρετανική δικαιοσύνη.

Ads

Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Λονδίνου, στο οποίο κατατέθηκε η έφεση, ανακοίνωσε επίσημα αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η ημερομηνία που θα εκδικαστεί η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποδεχθεί στις 24 Φεβρουαρίου το αίτημα έκδοσης, που είχε υποβάλει σε βάρος του Ασάνζ η Σουηδία, όπου δύο γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό. Ο ιδρυτής του WikiLeaks έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είχε παραδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη βρετανική αστυνομία, απελευθερώθηκε με εγγύηση εννέα ημέρες αργότερα. Έκτοτε βρίσκεται υπό περιορισμό κατ’ οίκον στην κατοικία ενός φίλου του, σε απόσταση 200 χλμ. από το Λονδίνο.

Ads

Σημειώνεται ότι κατά του στρατιώτη Bradley Manning, ο οποίος κρατείται από τον Μάιο του 2010 ως ύποπτος για την παράδοση χιλιάδων απορρήτων εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, στον ιστότοπο WikiLeaks, απαγγέλθηκαν 22 νέες κατηγορίες. Μεταξύ των νέων κατηγοριών είναι και η κατηγορία της «συνεργασίας με τον εχθρό», ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.