Ο Πάπας Βενέδικτος XVI απηύθυνε σήμερα έκκληση για μια «βαθιά μεταρρύθμιση» της παγκόσμιας οικονομίας μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής της G-20 στη Σεούλ, ζητώντας από τις πλούσιες χώρες να μην ενωθούν κατά των φτωχότερων χωρών.

Ads

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με τη μέγιστη σοβαρότητα την τρέχουσα οικονομική κρίση, η οποία ήταν το κυρίαρχο θέμα στη σύνοδο της G-20 αυτές τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Πάπας σε χιλιάδες προσκυνητές που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αυτή η κρίση «απαιτεί ένα ισχυρό μήνυμα που θα απευθύνει έκκληση για μια βαθιά μεταρρύθμιση του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης», σημείωσε ο Πάπας και παρότρυνε τις πλούσιες χώρες να μη λειτουργούν σε βάρος των φτωχότερων.

Ο Πάπας κατήγγειλε επίσης τον «μη βιώσιμο καταναλωτισμό» και τον τρόπο ζωής των χωρών που έχουν βιομηχανοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια, απευθύνοντας τέλος έκκληση για μια «νέα ισορροπία μεταξύ της γεωργίας, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών που μπορούν να επιτρέψουν μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Ads