Τέλος στα σχέδια κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, έθεσε, σήμερα, η Βουλγαρία, δια στόματος του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ads

Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «24 Ώρες» ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση, εάν ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης σταματάει οριστικά δήλωσε: «Ναι. Χθες και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι καταλαβαίνεις τις ανησυχίες μου στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Εμείς έχουμε άλλα σχέδια και θα δουλεύουμε πάνω σ’ αυτά».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό bTV, σημείωσε ότι η κυβέρνησή του τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στους πολίτες. Αναφέρθηκε και πάλι στο Ρώσο πρωθυπουργό και στις συνομιλίες που είχαν το Σάββατο για ενεργειακά θέματα, λέγοντας ότι έλαβε υπόψη τη θέση της Βουλγαρίας ότι το σχέδιο για τον αγωγό είναι επικίνδυνο για τον τουρισμό και το περιβάλλον.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν πίστεψε στο έργο

Για οπισθοδρόμηση της εξωτερικής μας πολιτικής και επιβεβαίωση της αδυναμίας της κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών. Δ. Αβραμόπουλος, με αφορμή την αναφορά του Βούλγαρου πρωθυπουργού περί ακύρωσης της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

Ads

Ο κ. Αβραμόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις της ΝΔ, αλλά και τις διαβεβαιώσεις, που η ίδια έδωσε στη Βουλή, δεν κινήθηκε άμεσα και δυναμικά, ώστε να αποφευχθεί αυτή η αρνητική εξέλιξη.

«Όλα δείχνουν, ότι τελικά η κυβέρνηση δεν πίστεψε στη σημασία αυτού του έργου, το οποίο ενίσχυε στρατηγικά και ενεργειακά την Ελλάδα. Την καλούμε να ενημερώσει τη Βουλή και την κοινή γνώμη της χώρας και να δώσει εξηγήσεις» κατέληξε.