Εν αναμονή του πορίσματος του ΟΗΕ, ο σεΐχης Νασράλα της σιϊτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ παρουσίασε στοιχεία που «δείχνουν» τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Ads

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασε εικόνες από βίντεο (χωρίς πάντως να αναγράφεται η ημερομηνία λήψης), βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι οι Ισραηλινοί κατέγραφαν τις κινήσεις της πρωθυπουργικής πομπής αρκετό καιρό πριν από τη δολοφονία του Χαρίρι.

Ο σεΐχης Νασράλα τόνισε πως δεν διαθέτει «αδιάψευστες αποδείξεις» για την εμπλοκή του Ισραήλ, όμως τα «δεδομένα» αυτά μπορούν να συνεισφέρουν στην διαλεύκανση της δολοφονίας. Οι εικόνες αυτές μεταδόθηκαν με την ευκαιρία ομιλίας του Χάσαν Νασράλα στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης χθες το βράδυ στη Βηρυτό. Ο Νασράλα τόνισε ότι οι εικόνες ελήφθησαν από αναγνωριστικό αεροσκάφος ΜΚ και ότι “υπεκλάπησαν από την οργάνωσή του.

Το Ισραήλ από την πλευρά του, χαρακτήρισε «γελοίους» τους ισχυρισμούς της Χαζμπολάχ. «Ολος ο κόσμος, οι δυτικές χώρες, ακόμα και οι Λιβανέζοι γνωρίζουν ότι οι κατηγορίες είναι γελοίες. Οι κατηγορίες αυτές βάζουν σε σοβαρές υποψίες τη διεθνή κοινότητα για εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι», δήλωσε ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Ads