Παράνομη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενος δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Αλβανίας να ανακηρύξει νικητή στο δήμο της αλβανικής πρωτεύουσας τον υποψήφιο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, μετά την αξιολόγηση και καταμέτρηση και των ψήφων που είχαν ριχτεί σε λάθος κάλπη.

Ads

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής «δεν συνάδει με το νόμο».

Σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο Τιράνων, τα ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν ήταν περισσότερο σε αριθμό από τους πολίτες των Τιράνων, που προσήλθαν στις κάλπες, στις 8 Μαΐου.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα που ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και η αντιπολίτευση θα εξαντλήσει κάθε δημοκρατικό και νόμιμο μέσο σε αυτή τη μάχη», υπογράμμισε ο κ. Ράμα. Ανακοίνωσε ακόμη ότι η αντιπολίτευση θα προσφύγει στο εκλογοδικείο κατά του αποτελέσματος αυτού, που ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Ads