H πρώην πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ διορίστηκε επικεφαλής του νέου οργάνου του ΟΗΕ που είναι επιφορτισμένο με τη βελτίωση των συνθηκών αντιμετώπισης των γυναικών σε όλον τον κόσμο που ονομάστηκε «ΟΗΕ-γυναίκες».

Ads

Η κ. Μπασελέτ εγκατέλειψε την προεδρία της Χιλής τον Μάρτιο. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν επισήμανε το «δυναμισμό» της Μπασελέτ καθώς και “την ικανότητά της να είναι εξαιρετικά συναινετική”.

«Είμαι σίγουρος ότι υπό τη δική της ισχυρή διοίκηση, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή πολλών εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών στον κόσμο», τόνισε ο Μπαν Γκι μουν σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για την ανάπτυξη και το εμπόριο (Cnuced), με πόρισμα της προϊδέασε ότι «αν χρειαστεί για να ικανοποιηθούν οι χρηματαγορές να απεμποληθούν οι αναπτυξιακές πολιτικές, τότε μπορεί να μπεί φρένο στην ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και να καλλιεργηθεί μία δίνη αποπληθωρισμού».

Ads

«Πρέπει μέσω των προϋπολογισμών να τονώνεται η ανάπτυξη, για να αποφευχθεί οπωσδήποτε μία δίνη αποπληθωρισμού (γενικής υποχώρησης τιμών, παρά την όποια ζήτηση), που βέβαια θα ταλανίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο πεδίο της απασχόλησης», τονίζεται στο ίδιο πόρισμα.