Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στον ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της ιταλίας, με συμμετοχή δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, συνδικαλιστών και άλλων. Οι διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το κίνημα «πορφυρός λαό» έχουν μοναδικό αίτημα την παραίτηση Μπερλουσκόνι και θα συνεχιστούν και αύριο, Κυριακή.

«Μετά τον Μουμπάρακ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», φώναζαν σήμερα στη Ρώμη εκατοντάδες διαδηλωτές ανεμίζοντας, κατσαρόλες και κουτάλια. «Ανάξιε, δεν κάνεις για πρωθυπουργός μας», φώναζαν. Παράλληλα, στο διαδίκτυο εμφανίζονται με πρωτοβουλία του «πορφυρού λαού» αγγελίες, για την ημέρα «No-B(ERLUSCONI)».

«Μάς έχει πληγώσει την αξιοπρέπειά μας, ο Μπερλουσκόνι, αφού στις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες μας, τις διαφημίσεις μας βλέπουμε πια, με μία ανοίκεια μορφή, τις γυναίκες», αναφέρεται. «Λοιπόν, αν δεν είναι να φύγει σήμερα, πότε; Η Ιταλία, δεν είναι ένας οίκος ανοχής!».

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι οι εισαγγελείς μελετούν βίντεο, σχετικά με την ροζ σκάνδαλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που κυριαρχεί αυτή την περίοδο στην ιταλική πολιτική ζωή, γνωστό και ως «σκάνδαλο Ρούμπι»