Δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις απειλές του Ισραήλ περί αναχαίτισης του σκάφους που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, για τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο Λίβανος.

Ads

«Δεν λαμβάνουμε υπόψη τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του Εχούντ Μπάρακ, (ισραηλινού υπουργού Άμυνας) και όλα αυτά που λέει λίγο μας ενδιαφέρουν», δήλωσε ο υπουργός μεταφορών του Λιβάνου Γκάζι Αρίντι και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε να ασκούμε την κυριαρχία μας στο έδαφος μας και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που κρίνουμε κατάλληλες».

Το σκάφος της ανθρωπιστικής βοήθειας, στο οποίο θα επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιες ακτιβίστριες αποφασισμένες να σπάσουν από τη θάλασσα τον Ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, θα αναχωρήσει την Κυριακή από το Λίβανο για την Κύπρο, ανακοίνωσε χθες η διοργανώτρια της αποστολής.

Ο Λιβανέζος υπουργός διευκρίνισε πως οι κυπριακές αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει στο σκάφος την άδεια να «δέσει» στην Κύπρο ή να περάσει από τα χωρικά ύδατά της προκειμένου να μεταβεί στη Γάζα. Μάλιστα η κυπριακή κυβέρνηση με ανακοίνωσή της τόνισε πως η απαγόρευση μετάβασης στον παλαιστινιακό θύλακο από τα κυπριακά λιμάνια εξακολουθεί να ισχύει.

Ads