Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες περί του ότι η αλ Κάιντα σχεδιάζει επίθεση για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζάνετ Ναπολιτάνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών διατηρούν αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης.

Ads

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ δηλώνουν πως υπάρχει ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς πλησιάζει η δέκατη επέτειος των επιθέσεων της 11/9. Η αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την αεροπειρατεία στα αεροσκάφη που έπεσαν στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, στο Πεντάγωνο και στην Πενσιλβάνια.

«Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ή αξιόπιστη πληροφόρηση πως η αλ Κάιντα ή συνεργάτες της σχεδιάζουν επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να συμπέσουν με την επέτειο των 10 ετών από την 11/9, παραμένουμε σε επαυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης και μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί ώστε να ανιχνευθούν και να αποτραπούν συνωμοσίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εάν ανακύψουν», σημείωσε η Ναπολιτάνο σε ανακοινωθέν της.

Ανέφερε ακόμα πως «αν και οι απειλές παραμένουν το έθνος μας είναι ισχυρότερο από ό,τι ήταν την 11/9, πιο προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις απειλές που αναδιαμορφώνονται και πιο ανθεκτικό από ποτέ».

Ads