Η Γαλλία «δεν πρόκειται να παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία της ανάταξης των δημοσιονομικών της και είναι έτοιμη να καταβάλει επιπλέον προσπάθειες», δήλωσε σήμερα στο ραδιοσταθμό RTL η υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές.

Ads

Η υπουργός προειδοποίησε ότι «εάν πρέπει να κάνουμε επιπλέον προσπάθειες για να επιτευχθεί η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ το 2012, θα τις κάνουμε».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση η πρόβλεψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2012, που σήμερα είναι στο 2,5%, να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, η υπουργός απάντησε ότι «η δέσμευση που μάς ενώνει με τους εταίρους μας είναι η μείωση του ελλείμματος».

«Εάν αλλάξουν οι παράμετροι, όποιες κι αν είναι οι παράμετροι, θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας αυτή να μειώσουμε το έλλειμμά μας στο 4,6% του ΑΕΠ το 2012», πρόσθεσε.

Ads

Από το 5,7% του ΑΕΠ φέτος, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί στο 4,6% τον επόμενο χρόνο και στο 3% το 2013.

«Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μια γενική αύξηση των φόρων, αλλά θα συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική όσον αφορά τις κρατικές δαπάνες, τις δαπάνες της κοινωνικής ασφάλισης και τις δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ταυτόχρονα θα καταργήσουμε τις φορολογικές ελαφρύνσεις», τόνισε η Πεκρές.