Ads

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον, ζητώντας τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής.
 

«Εδώ και 25 χρόνια η κυβέρνησή μας έχει αγνοήσει ουσιαστικά την κρίση για το κλίμα. Τώρα οι πολίτες απαιτούν τη λήψη μέτρων », δήλωσε ο Μπιλ ΜακΚίμπεν, ένας από τους διοργανωτές της πορείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο National Mall.

Ads

 

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ κάνοντας λογοπαίγνιο «Lifeline, no Pipeline» (γραμμές ζωής όχι αγωγούς) καθώς και μικρογραφίες ανεμογεννητριών που αντιπροσωπεύουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
 
«Θα έλεγα ότι είναι γενναίο να στέκεσαι όρθιος απέναντι στα πετρελαϊκά συμφέροντα που δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον», ανέφερε μια διαδηλωτής στο CNN.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συγκεντρωμένοι ανήλθαν σε 40.000 και επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες
 
Στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών για το κλίμα είναι το πολυσυζητημένο σχέδιο του αγωγού Keystone XL, μήκους 2.700 χιλιομέτρων, που θα μεταφέρει πετρέλαιο για διύλιση, από τον Καναδά, κατά μήκος των κεντρικών αμερικανικών πολιτειών, προς τον κόλπο του Μεξικού.