Ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν ο πιο κρύος μήνας που καταγράφηκε ποτέ στη Βρετανία από το 1910 που άρχισαν να λαμβάνονται μετρήσεις, σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

Ads

Η μέση θερμοκρασία του Δεκεμβρίου ήταν -1 βαθμός Κελσίου, όταν η μέση θερμοκρασία Δεκεμβρίου είναι 4,2 βαθμοί Κελσίου. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η χαμηλότερη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί ήταν το Δεκέμβρη του 1981 όταν το θερμόμετρο έδειχνε 0,1 βαθμό Κελσίου.

Επιπλέον, το 2010 καταγράφηκε ως μία από τις πιο κρύες χρονιές από το 191, καταλαμβάνοντας τη 12 θέση στον σχετικό πίνακα, με μέση θερμοκρασία τους 8 βαθμούς Κελσίου.

«Η Βρετανία γνώρισε δύο κύματα ιδιαίτερου ψύχους το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο που πέρασαν. Το θερμόμετρο έδειχνε το Δεκέμβριο θερμοκρασίες που βρίσκονταν τακτικά μεταξύ των -10 και -20 βαθμών στη διάρκεια της νύχτας», υπογραμμίζει η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ads

Η Met Office σημειώνει ότι στη διάρκεια των τελευταίων 50 χρόνων, εντοπίζονται μόνο οκτώ περίοδοι που μπορούν να συγκριθούν με το 2010 όσον αφορά το κρύο.