Είναι ένα ζευγάρι «κάφρων» Αμερικανών εφήβων, οι οποίοι περνούν τις περισσότερες ώρες που είναι ξύπνιοι μπροστά από μία τηλεόραση, κακαρίζοντας με σκατολογικά αστεία, και διαχωρίζουν ότι βλέπουν σε cool και μη. Το MTV ανακοίνωσε την –απροσδόκητη– επιστροφή των Beavis και Butthead.

Ads

Η σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία εξελίχθηκε σε 200 επεισόδια από το 1993 έως το 1996, επιστρέφει το καλοκαίρι για να κοροϊδέψει τη -μάλλον άβουλη- γενιά που αποτελεί το τηλεοπτικό κοινό του νεανικού καναλιού. Τις φωνές των δύο πρωταγωνιστών θα υποδύεται και πάλι ο Mike Judge, δημιουργός της σειράς αυτής και του King of the Hill.

Το MTV δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για τα νέα επεισόδια, αν και θεωρείται δεδομένο πως το ζευγάρι δεν έχει αλλάξει καθόλου στα 15 χρόνια που πέρασαν. Θα παραμείνουν αδαείς και άσχημοι, θα συνεχίζουν να ξοδεύουν το χρόνο τους στο να μην κάνουν τίποτα και θα χαχανίζουν μονίμως.

Όταν η σειρά βγήκε στον αέρα την πρώτη φορά, είχε εξοργίσει το συντηρητικό κόσμο της δεκαετίας του ’90, που κατηγορούσε τον Beavis και τον Butthead πως εκθειάζουν την άγνοια και την «καφρίλα». Παρόλα αυτά –ή ίσως για αυτόν ακριβώς το λόγο– η εκπομπή απέκτησε τεράστια φήμη. Οι «υπεράνω» τηλεθεατές, σύντομα κατάλαβαν πως πρόκειται για ευφυέστατη σάτιρα, η οποία χρησιμοποιεί τους δύο βλακώδεις πρωταγωνιστές για να ειρωνευτεί τους αδαείς έφηβους τηλεθεατές του MTV.

Ads

Προβλήθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες και γέννησε την ταινία του 1996, «Beavis and Butthead Do America», στην οποία έπαιξαν ο Bruce Willis και η Demi Moore. Το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι το κατά πόσον ο Beavis και ο Butthead μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο αλλαγμένο τοπίο της αμερικανική τηλεόρασης.