Μοιάζουν με τους Σίμπσονς, η θεματική μουσική των δύο καρτούν είναι παρόμοια όμως ο δημιουργός του νέου γεωργιανού καρτούν «Οι Σαμπσονάτζε», αρνείται κατηγορηματικά πως αποτελεί μια πιστή αντιγραφή της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων.

Ads

Οι δύο σειρές έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Όπως και στο αμερικανικό καρτούν η γεωργιανή σειρά κινουμένων σχεδίων απεικονίζει τη καθημερινότητα, με όλες τις δοκιμασίες, μιας οικογένειας ενώ οι χαρακτήρες και στις δύο οικογένειες έχουν το ίδιο έντονο χρώμα.

«Οι Σαμπσονάτζε» αποτελούν μια καθαρά γεωργιανή παραγωγή η οποία βασίζεται σε μια γεωργιανή οικογένεια. Θέλω να πω στο κοινό των «Σίμπσονς», πως η σειρά δεν αποτελεί αντιγραφή του αμερικανικού καρτούν. Βεβαίως όμως αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς», ισχυρίζεται ο δημιουργός της σειράς Σάλβα Ραμισβίλι.

Το γεωργιανό καρτούν σύμφωνα με τον ίδιο θα επικεντρωθεί περισσότερο στα κοινωνικά παρά στα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Από την άλλη όμως δεν απέκλεισε πως δεν θα ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα σε περίπτωση που απασχολήσουν κάποια στιγμή την επικαιρότητα.

Ads

Οι «Σαμπσονάτζε» έχουν ήδη «φιλοξενήσει» μια εκδοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος παρουσιάζεται να στέλνει με κλοτσιές έναν κατάσκοπο στη Γεωργία ο οποίος γυρνάει και βομβαρδίζει το Κρεμλίνο. Ωστόσο ο Ραμισβίλι ισχυρίζεται πως το συγκεκριμένο επεισόδια δεν έγινε για πολιτικούς λόγους.

«Το να εμφανίζουμε τους Ρώσους ηγέτες σε κάποια επεισόδια είναι σαν να εκπληρώνουμε ένα πολιτικό καθήκον. Ολόκληρος ο κόσμος ενδιαφέρεται για τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και όλοι ξέρουμε τι έκανε η Ρωσία στη Γεωργία κατά τη διάρκεια του πολέμου, τον Αύγουστο του 2008», δήλωσε επί του θέματος.

Ο δημιουργός της σειράς μπορεί να ισχυρίζεται πως η σειρά δεν είναι πολιτικοποιημένη ωστόσο ο ίδιος ασχολήθηκε χρόνια με την πολιτική σάτιρα. Στη δεκαετία του ’90 είχε δημιουργήσει μια σειρά κινούμενων σχεδίων με την οποία σατίριζε το διεφθαρμένο καθεστώς του τότε Προέδρου της Γεωργίας.

Πηγή: Telegraph