Περιστατικό ήπιας εγκεφαλίτιδας χαρακτηρίζουν το πρώτο κρούσμα του ιού του Νείλου στη χώρα μας για το 2011, οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ads

Το περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Νείλου ταυτοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Ο ιός προσέβαλλε ενήλικα, κάτοικο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Η υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών του ΑΠΘ, Άννα Παπά, επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, παρουσιάζει ήδη βελτίωση.


Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα επισκεφτεί την περιοχή της Θεσσαλίας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με την λήψη μέτρων προστασίας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται συνέχιση της εμφάνισης περιστατικών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ επισημαίνει ότι κρούσματα της νόσου έχουν εμφανιστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ads

Υπενθυμίζουμε πως η επιδημία λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2010. Καταγράφηκαν 262 περιστατικά από τα οποία τα 191 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τριάντα επτά άνθρωποι τελικά έχασαν τη ζωή τους.