Ο Δημήτρης Δημόπουλος περιγράφει στο twitter τη… λιτότητα.

Ads

Στα ωδεία θα χρησιμοποιούνται πια τετράγραμμα.

Η ντουζίνα αποτελείται πλέον από 10 μονάδες. Η δεκάδα από 8. Η εξάδα από 4. Η Αγία Τριάδα μετονομάζεται σε Όσιο Ντουέτο.

Τα ζευγάρια αποτελούνται από έναν. Οι παρτούζες από δύο. Συναθροίσεις άνω των τριών χαρακτηρίζονται παράνομες και καταχρηστικές.

Ads

Τα τρία, δύο. Στα δύο, ένα δώρο. Ένα, ίσον κανένα.

Oι μήνες 31 ημερών, κρατούν 28. Οι μήνες 30 ημερών, 26. Ο Φεβρουάριος, 13 ημέρες, χωρίς τον πολυέξοδο Άγιο Βαλεντίνο στις 14/2.

Μειώσεις παντού: το Υπουργείο Αμύνης είναι στο Τετράγωνο, αδύνατη θεωρείται η τριγώνιση του κύκλου, τα κάλαντα λέγονται με δίγωνο.

Μειώσεις παντού. Πια λέμε: Στις επτά του μακαρίτη άλλον έμπασε στο σπίτι. Του κώλου τα πενθήμερα. Δυο λαλούν και ουδείς χορεύει.

Mειώσεις παντού. Το Τριώδιο, γίνεται Διόδιο. Τα διόδια, μονωδία. Οι μονωδοί, απλώς οδοί.

Οι δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, γίνονται μιάμισης κατεύθυνσης. Οι μονόδρομοι καταργούνται. Τα αδιέξοδα παραμένουν ως έχουν.

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες λήγουν αυτόματα στο 0-1. Αν σημειωθεί 0-0 ώς το 90′, κερδίζει η ομάδα που είχε την μπάλα με τη λήξη.

#litotis και στον τζόγο: Το 21 γίνεται 11. Το «πάρ’ τα όλα», «πάρ’ το 73%». Αφαιρείται το επίδομα αναπηρίας από τους κουλοχέρηδες.

Μειώσεις 33% στα βιβλία: Το Νούμερο 20989,76 (Βενέζης), 13.400 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (Βερν), Ντ΄ Αρτανιάν (Δουμά).

Μειώσεις 47% στις ταινίες: 1066,36 (Έμεριχ), 4,505 (Φελίνι), 1060,53 Οδύσσεια του Διαστήματος (Κιούμπρικ).

Μειώσεις στο φαγητό. Καταργούνται τα δεύτερα πιάτα, τα «απ’ όλα» και τα δίπιτα. Τα επιδόρπια μετονομάζονται σε διαδόρπια.

Το Δωδεκάθεο γίνεται Εξάθεο. Ο Μονοθεϊσμός, αθεϊσμός. Ο Εξαποδώ, Τριαποδώ και το νούμερο του Θηρίου είναι πλέον το 333.

Κάποιος έγραψε πως σήμερα δίνω ρέστα. #litotis Τα ρέστα αποδίδονται στο σύνολό τους στην εφορία.

#litotis και στη δημοτική ποίηση: Mάνα με τους 5 πέντε σου γιους και την καμία κόρη/ 34 παλικάρια από τη Λεβαδιά/ Ο Όλυμπος μαλώνει μόνος.

#litotis και στις επιστήμες: υπάρχουν πια η τριγωνική ρίζα, η απλή μέθοδος των δύο, και τα ολοκληρώματα μετονομάζονται σε μισοτελειωμένα.

Μειώσεις στα τοπωνύμια: η Ερέτρια, γίνεται Ερέμια. Η Θεσσαλονίκη, Αρκεινίκη. Οι Θρακομακεδόνες θα πρέπει να επιλέξουν το ένα μόνο.

#litotis και στις εκφράσεις: το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» συμπτύσσεται σε «ουδέν καλόν». «Το ελάχιστο κύριε ελέησον το αποζητά κι ο παπάς».

Ευχαριστώ όσους παρακολουθήσατε την παράσταση #litotis. Στα πλαίσια αυτά, το twitter μειώνει τα επιτρεπόμενα στοιχεία σε 120!