Με απόφαση της Γραμματείας της Διεθνούς Οργάνωσης Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη) απενεμήθη η τιμητική διάκριση του υπεύθυνου για την Ελλάδα της Εκστρατείας «2020 Vision» (Όραμα 2020) στον Πρόεδρο του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου Θανάση Αναπολιτάνο.

Ads

Με κεντρικό σύνθημα «Οι πόλεις δεν είναι στόχοι», η εκστρατεία «2020 Vision» στοχεύει στην εξάλειψη όλων των πυρηνικών όπλων μέχρι το 2020. Για το σκοπό αυτό έχουν εγγραφεί πάνω από 4000 πόλεις απ όλο τον Κόσμο στην οργάνωση Mayors for Peace, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος της Χιροσίμα, Δρ Τανταντόσι Ακίμπα.

Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο από την Ελλάδα είχαν εγγραφεί στην οργάνωση αυτή μόνο 5 πόλεις. Σήμερα και μετά από μιά σοβαρή δουλειά που έκανε το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου οι πόλεις που έχουν εγγραφεί από την Ελλάδα με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, έχουν φτάσει τις 28. Αναγνωρίζοντας ακριβώς αυτή την προσπάθεια, η Γραμματεία της Διεθνούς Οργάνωσης απένειμε την παραπάνω τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο του ΑΠΜ.