Το πρώτο ταξί για άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα κυκλοφορεί στους δρόμους της Καβάλας. Το όχημα, που θα εξυπηρετεί τα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και τους συνοδούς τους, αναμένεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει όσον αφορά στη μετακίνηση αυτών των πολιτών.

Ads

Πρόκειται για ένα ειδικό πολυμορφικό όχημα, που διαθέτει ηλεκτροκινούμενη ράμπα ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση του ατόμου με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Στο ταξί χωρούν ακόμα πέντε άτομα, ενώ υπάρχει και ειδική σκάλα για όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Για τη διασκέδασή τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέσα στο ταξί ΑμεΑ υπάρχει τηλεόραση και dvd.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ταξί για τα ΑμεΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Eurotaxi, Δημήτρης Κουνατίδης, αναφέρθηκε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάστηκαν για την μετατροπή του οχήματος σε ταξί και την άδεια κυκλοφορίας του, αλλά και στο μεγάλο χρηματικό ποσό, που άγγιξε τα 35.000 ευρώ, το οποίο απαίτηση η μετατροπή. Επισήμανε, πάντως, την ελπίδα του ότι με το ταξί θα καλυφθεί το μεγάλο κενό που υπάρχει στην μετακίνηση της συγκεκριμένης ομάδας πολιτών.

Το κόστος μίσθωσης ενός ταξί ΑμεΑ αγγίζει τα 7 ευρώ για κάθε κλήση ενώ για μακρινές αποστάσεις θα υπάρχει έκπτωση 30%. Το ταξί ΑμεΑ θα εξυπηρετεί και άτομα που διαμένουν σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ads