Ads

Η ιδέα κατασκευής οικοδομικών υλικών από σκουπίδια σε αρκετούς θα φαινόταν παράλογη έως και απεχθής. Σε αυτούς σίγουρα δεν ανήκει ο  Al Braun, συνιδρυτής μίας εταιρείας στο Kearns της Utah, που μετατρέπει τα απόβλητα σε δομικά υλικά.

 

Η εταιρεία συλλέγει τα απόβλητα, που δεν δέχονται οι εταιρείες ανακύκλωσης, και τα μετατρέπει σε μία ξυλοειδής ουσία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό. Ο Braun συνέλαβε την ιδέα πριν από 20 χρόνια, όταν αντιλήφθηκε τον όγκο των σκουπιδιών που είχε διασκορπιστεί στη Χαβάη μετά από το καταστροφικό πέρασμα ενός τυφώνα. Τελικά μετά από χρόνια προσπάθειας κατάφερε να τελειοποιήσει τη διαδικασία και σήμερα έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει απόβλητα σε χρήσιμα οικοδομικά υλικά.

Ads

 

Επί του παρόντος, η εταιρεία επικεντρώνεται στην κατασκευή ξύλων, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών, στα θεμέλια κτιρίων αλλά και σε πίνακες, ωστόσο, πρόσφατα ο Braun υπέγραψε μία συμφωνία με την TuffShed, εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ξύλινων αποθηκών και γκαράζ, για την παροχή υλικών. Η εταιρεία του Braun σκοπεύει το προσεχές διάστημα να αναπτύξει τη δραστηριότητά της σε ακόμα 15 πολιτείες της Αμερικής. Άλλωστε η πρώτη ύλη είναι σχεδόν εξασφαλισμένη. «Πρόκειται ποτέ να ξεμείνουμε από σκουπίδια;», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dalyn Judd.