Η Θεσσαλονίκη πλημμύρισε χθες το πρωί, αλλά όχι από την ξαφνική αλλαγή του καιρού…. Πλημμύρισε από νεαρούς ποδηλάτες οι οποίοι μαζί με τους γονείς τους πήραν τα ποδήλατά τους και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, για να συμμετάσχουν στην 1η Σχολική και Λαϊκή Ποδηλατοδρομία του δήμου Θεσσαλονίκης. Στόχος να γνωρίσουν οι μικροί ποδηλάτες το νέο δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη που φιλοδοξεί να κάνει την οικολογική μετακίνηση, τρόπο ζωής για τους Θεσσαλονικείς.

Ads

Η ποδηλατοδρομία άρχισε από την κεντρική είσοδο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου και συνεχίστηκε μέσω των οδών Β. Γεωργίου και Μ. Αλεξάνδρου στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας μέχρι τον Ομίλο Φίλων Θαλάσσης, από όπου οι ποδηλάτες επέστρεψαν στην αφετηρία. Οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι πλέον θα μπορούν να μετακινηθούν με τα ποδήλατά τους στην πόλη με ασφάλεια και ευχήθηκαν η δημιουργία ποδηλατοδρόμων στη θεσσαλονίκη να αποτελέσει παράδειγμα και για τις άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο τέλος της ποδηλατοδρομίας πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις για 20 ποδήλατα και ποδηλατικό εξοπλισμό, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και μοιράστηκαν μπλουζάκια ποδηλατοδρομίας.