Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η χθεσινή ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στην Αθήνα οι εκτιμήσεις λένε για πάνω από 6.000 ποδηλάτες με μήκος που μερικές φορές έφτανε το 1χλμ. Χιλιάδες ποδηλάτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν, μια από τις ελάχιστες φορές, με ασφάλεια μέσα στην πόλη τους και ταυτόχρονα να διαδηλώσουν για καλύτερες συνθήκες ποδηλατοζωής.

Ads

Απορίας άξια είναι η σιωπή που επέδειξε η πλειοψηφία των ΜΜΕ σε μια τέτοια μαζική πορεία, στην οποία απείχε κάθε μορφή βίας, αν εξαιρέσουμε μερικούς οργισμένους οδηγούν που αρνιόντουσαν να παραχωρήσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους σε κάτι που μοιάζει ίσως η μοναδική λύση σε ένα βασικό τους πρόβλημα, την κυκλοφορία..

Από τις καλύτερες στιγμές της Αθηναϊκής ποδηλατοπορείας ήταν όταν ένας Ζητας ο οποίος στο υψος του πυργου των Αθηνων μετέφερε που απο πισω του σε σχηματισμο τρενου 4 παιδια με rollers-inlines, τα ποδήλατα που μετεφέραν νεαρούς εκκολαπτόμενους ποδηλάτες καθώς και καταπληκτική οργάνωση από όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση και την άψογη διεξαγωγή της πορείας..

Για επόμενες δράσεις μείνετε συντονισμένοι εδώ

Ads

Πηγή: https://kala-nea.gr/