Τι είναι αυτό που παλιά ήταν «Σπόρος», μεγάλωσε, έγινε «Σκόρος» και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας; Η απάντηση βρίσκεται στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσού, στα Εξάρχεια. Ένας εναλλακτικός χώρος προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, που αναπόφευκτα θα γίνει αναγκαίος για κάποιους.

Ads

Στο χώρο αυτό λειτουργεί χαριστικό παζάρι, κουρείο, εργαστήριο μεταποίησης και επισκευής επίπλων, παραδίδονται μαθήματα μεταποίησης ρούχων, ενώ κάθε Παρασκευή διοργανώνεται βραδιά συλλογικού μαγειρέματος. Όσον αφορά το χαριστικό παζάρι τα αντικείμενα που δέχεται ο «Σκόρος» είναι αυτά που θα χαρίζατε σε μια φίλη σας ή αυτά που θα θέλατε να κάνετε ή να σας κάνουν δώρο. Ευκόλως εννοούμενο είναι ότι τα αντικείμενα- ρούχα κ.α.- πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και εντός εποχής, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην αποθήκευση λόγω έλλειψη χώρου. Μόνος όρος είναι ο αριθμός των αντικειμένων, που μπορεί να χαρίσει ο καθένας μας, ο οποίος και ανέρχεται στα πέντε.

Τα μαθήματα ραπτικής έχουν ήδη ξεκινήσει να διεξάγονται κάθε Τρίτη 18.00 με 21.00 και οι υπόλοιπες δραστηριότητες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το «Σκόρο» και να συνδράμετε ή να συμμετέχετε στις πρωτοβουλίες του καθημερινά (εκτός Τρίτης) 18:00-21:00 και τα Σάββατα 11:00-14:30.