Ads

Έναν άθλο ολοκλήρωσε ο Τρικαλινός ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος, ο οποίος πραγματοποίησε με το ποδήλατο διαδρομή 1600 χλμ Τρίκαλα- Σόφια- Ανδριανούπολη- Τρίκαλα, χωρίς στάση.

Το ταξίδι του άρχισε στις 3 και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουνίου. Στο πλευρό του είχε τον γιατρό του Νίκο Εγνατιάδη και τον προπονητή του Στέργιο Σαλπαδήμο, αλλά και φίλους, οι οποίοι τον ακολούθησαν στο ταξίδι του.

Μόλις τερμάτισε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί τον αποθέωσε και τον σήκωσε ψηλά στα χέρια. Μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων, εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια. Ενδεικτικό του πάθους του ήταν και το σπριντ που πραγματοποίησε στην τελική ευθεία με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Ads

Ο Στέλιος Βάσκος μπήκε στη πόλη των Τρικάλων συνοδευμένος από αυτοκινητοπομπή, η οποία τον ακολουθούσε από την Καλαμπάκα και τον εμψύχωνε.

Τα έσοδα από τους χορηγούς της προσπάθειας του Βάσκου θα διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης των Τρικάλων για ΑΜΕΑ.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα για την συγκλονιστική προσπάθεια του Στέλιου Βάσκου, η οποία αριθμεί περισσότερους από 3600 φίλους.

Ο Στέλιος Βάσκος υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ, επί σειρά ετών πρωταθλητής με την φανέλα της, Βαλκανιονίκης, Μεσσογειονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Πυροσβεστική.

* φωτό: trikalanews.gr