Το ανθρώπινο πρόσωπό τους δείχνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο. Ανήμερα του Πάσχα θα προσφέρουν γεύμα αγάπης σε όλο το προσωπικό που θα εργάζεται, στους συνοδούς των ασθενών, καθώς και στους νοσηλευόμενους, αρκεί να το επιτρέπουν οι θεράποντες γιατροί τους! Το γιορτινό μενού, προσαρμοσμένο στη γιορτή του Πάσχα, θα περιλαμβάνει αρνάκι μαγειρεμένο στο φούρνο.

Ads

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με ομόφωνη απόφασή του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να παραγγείλει πέντε αρνιά. Οι μάγειρες θα προετοιμάσουν περίπου 130 μερίδες φαγητού που προορίζονται και για τις τρεις βάρδιες ανήμερα του Πάσχα, ενώ μέρος του προσωπικού θα βρεθεί εθελοντικά στο νοσοκομείο την Κυριακή, για να στηρίξει την προσπάθεια.

Την υλοποίηση της πρωτοβουλίας ευαισθησίας των εργαζομένων, σε μια περίοδο που η κοινωνική αλληλεγγύη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, στηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στον «Αγιο Δημήτριο» έχουν δείξει έμπρακτα την ανθρωπιά τους και στο παρελθόν. Τα Χριστούγεννα διοργάνωσαν συσσίτιο και μοίρασαν συνολικά ογδόντα μερίδες φασολάδα, με ελιές και τουρσί στους άπορους, ενώ άλλες εκατό μερίδες μοιράστηκαν στα μέλη του Σωματείου. Τις 220 μερίδες που είχαν περισσέψει από τη διανομή του συσσιτίου, οι εργαζόμενοι της διένειμαν σε άπορους, σε συνεργασία με την εκκλησία.

Ads

Η προετοιμασία του συσσιτίου έγινε και τότε με τη συνδρομή της διοίκησης του νοσοκομείου, που επέτρεψε το φαγητό να ετοιμαστεί στο χώρο του ιδρύματος. Ηταν τα πρώτα Χριστούγεννα που οι εργαζόμενοι αντί για παιδική γιορτή διέθεσαν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για να ενισχύσουν ίδρυμα φιλοξενίας παιδιών με βαριά νοητική στέρηση στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.