Έξι θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 12ου κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2010, ενώ οι δηλώσεις ενδιαφέροντος ξεκίνησαν να κατατίθενται από την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010.

Ads

Το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου» αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό και κοντεύει να συμπληρώνει ήδη τέσσερα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007 και στους 11 κύκλους μαθημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν διδάξει μαθήματα της ειδικότητάς τους τουλάχιστον 140 καθηγητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες σε χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών και μορφωτικών επιπέδων.

Τα μαθήματα, ανάλογα με το αντικείμενο, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) ενώ μετά από κάθε διδακτική ώρα ακολουθεί συζήτηση. Κατά την κρίση του διδάσκοντος διανέμεται διδακτικό υλικό και ενδεικτική βιβλιογραφία.

Οι θεματικοί κύκλοι του 12ου κύκλου είναι οι εξής:

Ads

1. Δέκα μαθήματα οικονομίας: Οικονομικές Εξελίξεις και Ανάπτυξη». Διδάσκουν οι Π.Ε.Πετράκης, Δ.Χιόνης, Στ.Θωμαδάκης, Π.Αλεξάκης, Σ.Ρομπόλης, Γ.Στουρνάρας, Γ.Μέργος, Θ.Πελαγρίδης, Γ.Παγουλάτος.

2. «Δέκα μαθήματα δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης». Διδάσκουν οι Κ.Μουρσελάς, Λ.Σακελλίου – Schultz, Ν.Βαγενάς, Γ.Γιατρομανωλάκης, Β.Καραποστόλης, Αγγ.Καστρινάκη, Κ.Κατσουλάρης, Στρ.Χαβιαράς.

3. «Δέκα μαθήματα για τα μαθηματικά». Διδάσκουν οι Δ.Ναπολιτάνος, Γ.Χριστιανίδης, Αθ.Φωκάς, Γ.Παντελίδης, Γ.Δάσιος, Τ.Μιχαηλίδης, Γ.Μπαμπινιώτης, Δ.Νανόπουλος, Αν.Σκιαδάς.

4. «Δέκα μαθήματα για την αρχαία ελληνική τέχνη». Διδάσκουν οι Β.Λαμπρινουδάκης, Π.Βαλαβάνης, Π.Θέμελης

5. «Δέκα μαθήματα για την ελληνική τέχνη». Διδάσκει ο Μ.Στεφανίδης

6. «Δέκα μαθήματα για τις παραστατικές τέχνες». Διδάσκουν οι Πλ.Μαυρομούστακος, Αννα Καρακατσούλη, Μ.Στεφανίδης, Μ.Αλεξιάδης.