Φινλανδικά, ρωσικά, γερμανικά, αρμενικά, αλβανικά, βουλγάρικα, αιγυπτιακά, σερβικά, σλοβάκικα, η γλώσσα των Ρομά αλλά και πολλές διάλεκτοι θα ηχούν στους χώρους του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των εκδηλώσεων τίτλο «Θεσσαλονίκη “πολύγλωττη πόλις” – Γιορτή Πολυγλωσσίας».

Ads

Η Γιορτή Πολυγλωσσίας, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε) τη συμμετοχή φορέων της πόλης και με την υποστήριξη της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, σε όλους τους χώρους του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, (Φουαγιέ, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Εξωτερικό Θεατράκι, Αίθουσα Νερού, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Εξωτερικό Κεντρικό Χώρο).
 
Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν 140 δράσεις με δρώμενα έθιμα που διατηρούνται μέσα στην ιστορία των λαών, μουσική, χορό, τοπική γαστρονομία, βιβλία, γραφή, ανάγνωση και γλωσσικά παιχνίδια.
 
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί και το Καφέ της πολυγλωσσίας, όπου οι ξένοι ομιλητές θα μιλούν για τη γλώσσα τους στη γλώσσα τους.