Σημαντικά αναμένονται τα ποσοστά των θερινών εκπτώσεων φέτος, οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, μάλιστα, οι προσφορές έχουν ήδη ξεκινήσει, σε μια προσπάθεια του εμπορικού κόσμου να αναζωογονήσει την αγορά και να προσελκύσει πελάτες κατά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Ads

Πολυκαταστήματα, μεγάλες και μικρές αλυσίδες έχουν ήδη προχωρήσει σε προεκπτώσεις που φτάνουν συνήθως το 50%, ενώ και φέτος οι προκρατήσεις εμπορευμάτων σε τιμές εκπτώσεων έχουν ήδη αρχίσει. Όσον αφορά τις εκπτώσεις, α ποσοστά αναμένεται να φτάσουν φέτος έως και το 70% από την πρώτη ημέρα και αφορούν σχεδόν όλη την γκάμα των προϊόντων, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη σπιτιού και έπιπλα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι:

– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Ads

– Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση, για παράδειγμα «30% έκπτωση».

Να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν μετά από έρευνα της αγοράς και πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τη σχέση τελικής τιμής και έπτωσης, συστήνει, τέλος, στους καταναλωτές ο Εμπορικός Σύλλογος.