Μία ποδηλατοδρομία για τη στήριξη του γερμανικού συνδέσμου καρκινοπαθών και την ευαισθητοποίηση για τα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων και χρόνια αρρώστων ξεκινά σήμερα από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τη Στουτγκάρδη.

Ads

Η ποδηλατοδρομία είναι μία πρωτοβουλία του γερμανικού ασφαλιστικού φορέα «Deutsche Rentenversicherung (DRV) Baden Wuerttemberg» (Γερμανική Ασφάλεια Συντάξεων Βάδη Βυρτεμβέργη) και τελεί υπό την αιγίδα του «Συνδέσμου Καρκινοπαθών Βάδη Βυρτεμβέργη». Τα έσοδα από τις δωρεές θα διατεθούν στο πρόγραμμα του Συνδέσμου «σπορ και καρκίνος».

Στόχος της εν λόγω κίνησης είναι να καταδειχτεί η σημαντική προσφορά των κέντρων αποκατάστασης υγείας στην επανένταξη αναπήρων και χρόνια αρρώστων στην κοινωνία και στην εργασία.

Οι συμμετέχοντες ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη και ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η Σαντάνσκι της Βουλγαρίας. Η ποδηλατοδρομία θα περάσει μέσα από τη Σερβία, την Κροατία και την Ουγγαρία και θα συνεχίσει παραδουνάβια διασχύζοντας τη Βαυαρία. Οι ποδηλάτες αναμένεται να φτάσουν στη Στουτγκάρδη, που είναι και ο τελικός προορισμός, στις 10 Σεπτεμβρίου. «Να δείξουμε τι είναι εφικτό», λέει ο πρόεδρος του φορέα «DRV» Χούμπερτ Σάιτερς που συμμετέχει στη φετινή 16η ποδηλατοδρομία. Στο εγχείρημα συμμετέχει επίσης και ο υφυπουργός Υγείας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Ads