Απόσταση 2.200 χιλιομέτρων, από τη Χάιλμπρον ως την Αθήνα, διήνυσε τρέχοντας, μέσα σε 50 ημέρες, ο 50χρονος Γερμανός πρωταθλητής των υπεραποστάσεων Γιούργκεν Μένελ.

Ads

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ακολουθήθηκε από όχημα για λόγους ασφαλείας. Ο στόχος του ήταν να καλύψει τα 2.200 χιλιόμετρα σε 27 μέρες, κάτι που πρακτικά ισοδυναμεί με δυο διαδρομές Μαραθωνίου μέσα σε μια μέρα.

Ο Μένελ τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο την Τετάρτη, όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πάνος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Πρέσβης και ο πρόξενος της Γερμανίας στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος και ο Δήμαρχος Κολυμπαρίου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, ο οποίος μάλιστα μετέφερε από την Κρήτη κότινο ελιάς και τον στεφάνωσε.

Τον αθλητή τίμησε και ο Παναγιώτης Δημάκος εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, τον οποίο όπως είπε θα προσκαλέσει η ομοσπονδία στίβου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για την επέτειο των 2.500 χρόνων με την ευκαιρία διεξαγωγής του 28ου κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου.

Ads

«Είμαι ευτυχισμένος που ολοκλήρωσα την προσπάθειά μου και η υποδοχή που μου έγινε αποτελεί μια μεγάλη τιμή και τους ευχαριστώ όλους. Η συγκίνηση που αισθάνομαι είναι μεγάλη και διαχέει την ψυχή και το πνεύμα. Η άθληση είναι μια αναζωογόνηση για το σώμα ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Εμπνεύστηκα το εγχείρημα να τρέξω τα 2.200μ, από τον άθλο της Μάχης του Μαραθώνα και ήθελα να τιμήσω την επέτειο των 2.500 χρόνων», επισήμανε ο Γιούργκεν Μένελ.

Ο Γερμανός, αθλητής από τα εννέα του χρόνια, έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο με την εθνική ομάδα υπερμαραθωνοδρόμων Γερμανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 100 χλμ. του 1990.