Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της Θεσσαλονίκης μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στο θέατρο. Μοναχικοί άνθρωποι, με κινητικά ή άλλα προβλήματα, που είναι καθηλωμένοι στο σπίτι τους, οι αποδέκτες της καλοκαιρινής αυτής δράσης υπό τον τίτλο «Θέατρο κατ’ οίκων».

Ads

Η δράση είναι βασισμένη στην ιδέα που είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος αναφέρει: Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ως θέατρο δημόσιου συμφέροντος, οφείλει να ανταποδίδει στον πολίτη την εισφορά του, μέσω της τέχνης, της παιδείας και της ψυχαγωγίας. Το ενδιαφέρον της κοινωνικής πολιτικής του θεάτρου στρέφεται σε ομάδες πληθυσμού που για διάφορους λόγους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη.

Το θέατρο “Κατ’ οίκων”, μια πρωτοβουλία που αφορά σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, σε ηλικιωμένους κ.ά. Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα επισκέπτονται αυτούς τους συμπολίτες μας και θα τους συντροφεύουν με θεατρικά κείμενα, αναγνώσεις μονολόγων, παραμυθιών και άλλων κειμένων».

Συντονιστής της δράσης είναι ο Στέργιος Τζαφέρης. Συμμετέχουν οι Λευτέρης Λιθαρής, Απόστολος Μπαχαρίδης, Δημήτρης Παπιόπουλος, Στέλλα Ράπτη, Μαριάννα Τάντου, Γιάννης Τσιακμάκης, Μανώλης Φουντούλης και Βαγγέλης Χαλκιαδάκης.

Ads

Πηγή: kala-nea