Το Τρένο στο Ρουφ είναι ένας πολύ γνωστός και «ζεστός» πολυχώρος, τα βαγόνια του οποίου συνεχίζουν να διαγράφουν αδιάκοπα την καλλιτεχνική τους διαδρομή, φιλοξενώντας και φέτος ποικίλες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Το τρένο, αυτός ο μυστηριώδης ταξιδιώτης, σμίγει τους φευγαλέους επιβάτες του σε μια θεατρική περιπλάνηση, όπου «η αμαξοστοιχία είναι στην ουσία ένας ξεχωριστός μικρόκοσμος. Και δεν υπάρχει διαφυγή μέχρι το τέλος του ταξιδιού». Με το σφύριγμα της ατμομηχανής, η επιβίβαση αρχίζει!

Ads

«Βερμούτ Songs»

Η Τατιάνα Λύγαρη, «μηχανοδηγός» του Τρένου στο Ρουφ, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Βερμούτ songs” στο Μουσικό Βαγόνι Οrient Express του Τρένου στο Ρουφ, εμπνευσμένη από τη δεκαετία των sixties. Τη δεκαετία των ξέφρενων parties, της πολιτικής συνειδητοποίησης αλλά και του ρομαντικού έρωτα, του cheek to cheek με το βερμούτ – το must ποτό της δεκαετίας – να κυλάει στις φλέβες όλων. Μια δεκαετία που τελείωσε με τον Μάη του ’68, τους Rolling Stones και τον άνθρωπο να πατάει στο φεγγάρι. Η παράσταση προσφέρει τη χαμένη αυτή ευφορία μέσα από μια οne night περιπλάνηση στη γλυκιά επίγευση του βερμούτ και των τραγουδιών που το συνόδευαν.

Παίζουν οι μουσικοί:
Θανάσης Βλαβιανός: φωνή και ηλεκτρικό μπάσο
Δανάη Κατσαμένη: φωνή
Ανδρέας Σταματόπουλος: πιάνο και πλήκτρα
Απόστολος Θεοδοσίου: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, μπάσο
Δημήτρης Βαρζαμπετιάν: ντραμς και κρουστά
Μουσική επιμέλεια: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης

Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 20.00
Διάρκεια: 105 λεπτά με διάλειμμα για φαγητό
Γενική είσοδος: 20 € με ένα απεριτίφ

Ads

«Το Γαϊδουροκαλόκαιρο»

Το Wagon-Bar της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Το Γαϊδουροκαλόκαιρο» της αγγλίδας συγγραφέως Lucy Maurice, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

Η Ανατολή Αθανασιάδου ως Λόρα και η Μαρίνα Πολυμέρη ως Στέφη σερβίρουν ποτά και αχνιστούς καφέδες στους βιαστικούς ταξιδιώτες του σιδηροδρομικού σταθμού αλλά και στους θεατές του Wagon-Bar του Τρένου-Θεάτρου. Μοιράζονται μαζί τους, ενώ υποδύονται 8 διαφορετικούς ρόλους, τους φόβους και τις αποτυχίες τους, τις ελπίδες και τα ανεκπλήρωτα όνειρά τους, τις λανθασμένες επιλογές και τις εξαρτήσεις τους ψάχνοντας μία διέξοδο στη μίζερη ζωή τους, μια ανάσα, μια φωτεινή ημέρα, ένα τελευταίο μικρό καλοκαιράκι στην αδιέξοδη ζωή τους. Τι θα συμβεί όμως, όταν ένα ήσυχο κυριακάτικο απόγευμα στο πολυσύχναστο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού η μηχανή του καπουτσίνο σπάσει;

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Γενική είσοδος: 20 € ,Φοιτητικό: 16 € (περιλαμβάνεται και ένα ποτό)

«Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική»

Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011 στο Θεατρικό Βαγόνι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ιωάννου.
Ένα έργο με πρωταγωνιστή το Χρόνο και πρωταγωνίστριες δυο γυναίκες, που ζωντανεύουν τη διαδρομή της προσωπικής τους ιστορίας από τα 8 έως τα 88 τους χρόνια. Δύο κορίτσια που μοιάζουν αλλά και διαφέρουν σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η Καίτη (Μαρίνα Πολυμέρη) και η Λίζα (Λεμονιά Γιανναρίδου), πρώτες εξαδέρφες, συγγενείς εξ’ αίματος και ξένες εξ’ ιδιοσυγκρασίας, αδελφές ψυχές αλλά εχθρές μέχρι θανάτου όταν παλεύουν για τον ίδιο άνδρα, μας παρουσιάζουν εν συντομία το πολύχρωμο ταραχώδες μωσαϊκό όλης τους της ζωής. Όλα διαδραματίζονται σε είκοσι επτά στιγμιότυπα γρήγορου κινηματογραφικού ρυθμού, που περιλαμβάνουν ολόκληρη τη γκάμα των συναισθημάτων τους απ’ το απόλυτα γκροτέσκο ως το απόλυτα τραγικό. Σαν τις ζωές όλων μας.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00
Εισιτήριο 20 € και φοιτητικό16 €

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 30 Τραγούδια»

Με το συγκρότημα «Ο κήπος της Έδεν» και τη φωνή της Αναστασίας στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express η πρωτότυπη μουσική παράσταση παρασύρει τους θεατές σε ένα φανταστικό μουσικό ταξίδι. Γνωστά τραγούδια με αφετηρία τον Πειραιά μας ταξιδεύουν με υπερωκεάνιο στα λιμάνια της Δυτικής Μεσογείου και του Buenos Aires κάνοντας στάσεις στη Νέα Υόρκη και τα Βρετανικά νησιά, διασχίζοντας με τρένο τις χώρες της Ευρώπης μέχρι την Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό και πάλι την Αθήνα. Το ζωντανό παίξιμο των μουσικών μπλέκεται με ενδιαφέροντα τρόπο με τα ηχητικά εφέ ενώ η επιλογή των τραγουδιών, χωρίς φολκλορική πρόθεση, αναδεικνύει τη σύγχρονη άποψη του συγκροτήματος.

Κάθε Πέμπτη στις 21.30

Τραγούδι: Αναστασία Έδεν
Πιάνο, πλήκτρα: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Κιθάρα, πνευστά, μαντολίνο: Φώτης Μυλωνάς
Κρουστά: Σωκράτης Γανιάρης
Ήχος, φωτισμός: Παναγιώτης Γαλανός

Διάρκεια: 110 λεπτά με επιπλέον διάλειμμα για φαγητό
Γενική είσοδος: 20 € με ένα απεριτίφ

Παιδική σκηνή- «Μυστήριο στο Τούνδρα Εξπρές»

Ακολουθώντας τα χνάρια της μεγάλης παράδοσης των αστυνομικών της Αγκάθα Κρίστι, το καινούργιο θεατρικό έργο «Μυστήριο στο Τούνδρα Εξπρές» υπογράφει ο Πέτρος Χατζόπουλος, ο οποίος δεν είναι άλλος από το γνωστό μας Έλληνα πεζογράφο Αύγουστο Κορτώ και σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη.

Ο πρωταγωνιστής του Κορνήλιος Κρικ – ο διασημότερος σκίουρος-ντετέκτιβ του κόσμου – και η βοηθός του αλλοπαρμένη πυγολαμπίδα Μάρθα καλούνται να εξιχνιάσουν το μυστήριο κατά τη διάρκεια ενός σιδηροδρομικού ταξιδιού στη μακρινή Πατουσιβηρία. Οι υπόλοιποι συνεπιβάτες τους, ο οικολόγος ακτιβιστής καταλανός ταύρος, η πρώην σταρ του σινεμά σκυλίτσα τσιουάουα, ο καταξιωμένος τενόρος λεμούριος και ένας δράκος του Κόμοντο σε ρόλο γκουβερνάντας, θα κληθούν να αποδείξουν την αθωότητά τους μέσα σ’ ένα κλίμα σασπένς αλλά και ξεκαρδιστικής κωμωδίας.

Κάθε Σάββατοστις 3.00 και στις 5.00 μ.μ. και Κυριακή στις 11.00 π.μ.και στις 3.00 μ.μ.
Εισιτήριο 16 € (κοινό), 10 € (σχολεία)

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων
Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως,
Προαστιακός Ρουφ,
τηλ: 210-5298922 / 6937-604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας : 10.00–14.00 & 18.00–22.00

ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ
Μακρυγιάννη 5-7, Μετρό Ακρόπολη
τηλ/fax: 210-9243609
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο : 10.00–15.00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή : 10.00–14.30 & 17.30–21.00
https://totrenostorouf.eu/