Ένα θέατρο καινοτομεί στην Κρήτη αφού προσφέρει εκτός από θεατρικές παραστάσεις στους πολίτες στην συμβολική τιμή του 1 μόλις ευρώ, προσφέρει στην έξοδο… ψωμί στους θεατές!

Ads

Το ΟΜΜΑ studio είναι ένα θέατρο που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1991 από τρείς ηθοποιούς, τον Αντώνη Διαμαντή, την Αννα Μαχαιροπούλου και τη Βαγγελιώ Σαραβάνου, αλλά το 2000 έκανε πράξη τη θεατρική αποκέντρωση και μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης. Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο παλιό εργοστάσιο συρματοποιίας, αποτελείται από 10 ηθοποιούς από την Κρήτη και το θεατρικό παρελθόν του είναι πολύ πλούσιο και ιδιαίτερα καλλιτεχνικό.

Το 2009 καθιέρωσε τις βραδιές «Άρτος και θεάματα», στις οποίες καλεί Σωματεία, Συλλόγους Εργαζομένων, Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αγρότες και φοιτητές να έρθουν στο θέατρο ομαδικά, να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις του θεάτρου καταβάλλοντας τη συμβολική τιμή του 1 ευρώ, ενώ στο τέλος της παράστασης, φεύγοντας, παίρνουν μαζί τους και ψωμί που τους περιμένει στο Φουαγιέ του Θεάτρου. Είναι μια συμβολική πράξη του θεάτρου που επιθυμεί να δώσει το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων με σκοπό να ξεπεραστεί η κρίση.

Φέτος, το ΟΜΜΑ studio γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του και προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις. Θα παρουσιαστούν τα έργα: Οκτώβριος 2010: “Το Κοντραμπάσο” του Ελβετού Συγγραφέα Πάτρικ Ζίσκιντ.(επανάληψη) / Νοέμβριος 2010: “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” του Διονυσίου Σολωμού. Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής.

Δείτε την ιστοσελίδα του OMMA studio στο Facebook.

Ads