Το θέατρο ρίχνει τις τιμές στα εισιτήρια, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τόσο αυτό τον τομέα της ψυχαγωγίας όσο και τους θεατές του. Την αρχή στις μειώσεις τιμών των εισιτηρίων για θέατρα έκανε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κατεβάζοντας προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους θεατές. Σύμφωνα με τη Eurostat ο ένας στους τρεις Έλληνες το βρίσκει ακριβό.

Ads

Τα δε θέατρα της Αθήνας προχωρούν σε μείωση έως και κατά 43% στα εισιτήριά τους για τις παραστάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης. Το 2003 το εισιτήριο για μια παράσταση του Εθνικού κόστιζε από 11,5 ευρώ στην Πειραματική Σκηνή, έως 17,5 ευρώ και το φοιτητικό από 7 έως 10 ευρώ. Το εισιτήριο στο Σύγχρονο Θέατρο κοστίζει 20 ευρώ και 26 ευρώ σε άλλες σκηνές, ενώ το φοιτητικό 13 ευρώ.

Το Εθνικό θέατρο αποφάσισε να προχωρήσει σε προσφορά για τις Πέμπτες, με κάθε παράσταση να κοστίζει 13 ευρώ. Σε άλλες σκηνές της Αθήνας, τα θέατρα «Αλίκη» (όπου η επιθεώρηση «Θέλει η Ελλάδα να κρυφτεί» κόστιζε έως και 40 ευρώ), «Αποθήκη», «Δημήτρης Χορν», «Εμπορικόν», «Κιβωτός», «Παλλάς» και «Πειραιώς 131» κατεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων τους για θεατές κάτω των 26 και άνω των 60 ετών, στα 18 ευρώ κάθε Πέμπτη.

Σε παραστάσεις των θεάτρων ρεπερτορίου το εισιτήριο κυμαίνεται από 25 έως 10 ευρώ το φοιτητικό. Υπάρχουν ωστόσο παραστάσεις με εισιτήρια που ξεκινούν από 15 ευρώ, σε μικρότερα θέατρα με νεανικές ομάδες όπως στο «Συνεργείο».

Ads

Υπερπαραγωγές όμως, όπως το «Κλουβί με τις τρελές» στο Παλλάς, έχουν εισιτήρια που φθάνουν έως και τα 80 ευρώ. Η δε παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη» φέτος κοστίζει φθηνότερα από πέρσι, με εισιτήρια από 35-15 ευρώ.

Στο δε θέατρο «Μπάντμιντον», τα εισιτήρια της επόμενης παράστασης «Las Vegas Μagic Festival» ξεκινούν από 14 και φτάνουν στα 42 ευρώ ενώ για τις οικογένειες ισχύει προσφορά για το ένα στα τέσσερα εισιτήρια, δώρο.