Σε τέσσερις αξέχαστους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου είναι αφιερωμένη η φετινή «Ημέρα του Ηθοποιού», στο Μάνο Κατράκη, την Ελλη Λαμπέτη, τη Μελίνα Μερκούρη και τον Δημήτρη Χορν. Σύνθημα της φετινής «Μέρας του Ηθοποιού» τα λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες», για την εκδήλωση που διοργανώνει το «Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών» και θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Ηρώδειο.

Ads

Τη μνήμη των Μάνο Κατράκη, Έλλη Λαμπέτη, Μελίνα Μερκούρη και Δημήτρη Χορν τιμά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με αφορμή την ημέρα του Ηθοποιού με μία εκδήλωση σκηνοθετημένη από τον Σπύρο Ευαγγελάτο, απόψε στο Ηρώδειο, στις 20.30.

Σημειώνεται πάντως πως, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Βασίλης Κολοβός, είναι η πρώτη φορά από τον επανεορτασμό (2002) και μετά από 36 χρόνια σιωπής, που το Υπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο δεν στηρίζει οικονομικά και ηθικά την γιορτή αυτή, αλλά και την απαξιώνει με τον πιο ανενδοιαοστο τρόπο, αφού ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος αρνήθηκε ακόμη και να δεχτεί την οργανωτική επιτροπή για να συζητήσουν το θέμα.

Για τον Μάνο Κατράκη θα μιλήσει ο Βασίλης Κολοβός, για την Έλλη Λαμπέτη η Βέρα Κρούσκα, για την Μελίνα Μερκούρη ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος και για τον Δημήτρη Χορν ο Γιώργος Γεωγλερής, πάνω σε μια ιδέα που υλοποίησε ο Γιώργος Κιμούλης ενώ κύριος ομιλητής θα είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Ads

Αποσπάσματα από έργα στα οποία πρωταγωνίστησαν οι τέσσερις θα ερμηνεύσουν οι: Χρήστος Καλαβρούζος, Εύα Κοταμανίδου, Δέσποινα Πόγκα και Κωνσταντίνος Συράκης.