Η παράσταση «SAY SOMETHING GOOD TO ME», είναι η αφήγηση ιστοριών, με όχημα τη μουσική, στο χώρο και στο χρόνο. Αφορμή της υπήρξε το puzzle festival που έδωσε την ευκαιρία σε καλλιτέχνες, που δεν έχουν ελληνική καταγωγή αλλά βρέθηκαν να ζουν και να εργάζονται στην Αθήνα, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Ανάμεσά τους και ο Ηλίας Αλγκάερ, από τη Σιβηρία, που με το μπάσο του πρωταγωνιστεί στην παράσταση.

Ads

Στο puzzle festival, τον Ιούνιο του 2009, ο Ηλίας Αλγκάερ από τη Σιβηρία με το κοντραμπάσο του, «ξετύλιγε με μικρές ιστορίες τη μουσική διάσταση μιας διαδρομής στο χρόνο – τόπο μιας ενωμένης πατρίδας, όπου πατρίδα γίνεται η διαδρομή.». Ένα απόσπασμα από την παράσταση:
“Since 1889 the days have past like a river
river is life
life is simple
like a rose
red rose…Το 1999 ανέβηκα σ’ ένα τρένο
I was thirteen years old and I was never asked to take the step…”
Σε μία σκηνή του έργου η ανάμνηση του ρωσικού τραγουδιού «Κατιούσα» ενός παιδιού που σχηματίζει αγγέλους στο χιόνι, δημιουργεί μουσική και κίνηση μέσα από τις αναμνήσεις και την καθημερινότητα.

Από τις 13 Δεκέμβρη 2009, στην παράσταση που παίζεται κάθε Κυριακή στις 21.30 στο θέατρο “Μύγα” στου Ψυρρή, συμμετέχουν εκτός από τους μουσικούς-ηθοποιούς Ηλία Αλγκάερ, ο Δημήτρης Σιάμπος, ο Δημήτρης Πετράκης, ο Μιχάλης Σαγάνης. Σκηνοθέτρια είναι η Ρένα Φουρτούνη, τα video έχουν δημιουργήσει η Μαρία Πιάτκοβα και η Έλενα Ατρασκιέβιτς.