Η παράσταση «Larco Project ή Η Εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» αναμένεται να δώσει τρεις ακόμη παραστάσεις στις αρχές Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη θεατροποιημένη μορφή, του άρθρου της δημοσιογράφου Ντίνας Δασκαλοπούλου, που δημοσιεύτηκε το 2009 στο περιοδικό «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: «ΛΑΡΚΟ: το χρονικό τριών προπωληθέντων θανάτων» και αναφέρεται σε εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Ads

Το «Larco Project ή Η Εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 28-6-2011 στο θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ και αναμένεται να συνεχίσει τις παραστάσεις τον Οκτώβρη. Συγκεκριμένα το Σάββατο 1η Οκτώβρη θα βρίσκεται στις 7.30 μ.μ., στο Άλσος Γουδί, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού, την Κυριακή 2 Οκτώβρη στις 6 μ.μ., έξω από το Επιγραφικό και Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Οδό Τοσίτσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. , στον Κινηματογράφο “Ίλιον” στη Λάρυμνα, μετά από πρόσκληση του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο άρθρο της Ντίνας Δασκαλοπούλου με ενσωματωμένα αποσπάσματα από το «Καθαρτήριο» του Δάντη, από τις «Ιερές βλακείες» του Γιώργου Κανάκη, από το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ, τα ποιήματα του Καίσαρα Βαλιέχο :”Μαύρος Μαντατοφόρος” και “Είστε νεκροί”, απο το κείμενο του Σάμιουελ Μπέκετ :”Ηρεμιστικό”.(μετ.:Ερυφίλλη Μαρωνίτη) και από το “Κομουνιστικό Μανιφέστο” του Κάρλ Μάρξ. Επίσης θα ακουστούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη: “Πεθαίνω σα Χώρα”, από ποιήματα του Εμπερίκου, Λειβαδίτη και Βαλαωρίτη και στίχοι του τραγουδιού «Νερό κι αλάτι» που έγραψαν οι Υπεραστικοί για τους μετανάστες απεργούς πείνας.

Το θεατρικό έργο αναφέρεται στους εργάτες της Λάρκο αλλά και σε όλη την εργατική τάξη.
Το τέλος μάλιστα της παράστασης δίνεται με τους εργάτες να απαγγέλλουν ημίγυμνοι αποσπάσματα από το κομουνιστικό μανιφέστο.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι Ειρήνη Κουτσάκη, Ανάστα Αργυροπούλου, Γιώργος Νάκης, Γιώργος Ζωζωνάκης, Ελένη Στρατάκη, Δημήτρης Κιοστεράκης.

Ads