Η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι ζήτησε την καταδίκη σε έξι χρόνια κάθειρξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με τα περίφημα ροζ πάρτι του «Μπούγκα – Μπούγκα» και την «υπόθεση Ρούμπι». Ο Καβαλιέρε κατηγορείται για προαγωγή ανηλίκων σε πορνεία και κατάχρηση εξουσίας. Η Ίλντα Μποκασίνι ζήτησε επίσης να επιβληθεί στον επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς η δια βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Ads

 
Όπως τόνισε η εισαγγελέας «είμαστε βέβαιοι πως η Ρούμπι Καρίμα εκπορνευόταν προς τέρψη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος γνώριζε ότι ήταν ανήλικη». Παράλληλα σημείωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταβάλει στην Μαροκινή νεαρή 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σύμφωνα με την εισαγγελέα Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, σύμφωνα με την δημόσια κατήγορο, αγόραζε ενδύματα γνωστών οίκων μόδας του Μιλάνου τα οποία στοίχιζαν συχνά χιλιάδες ευρώ. Όπως επισήμανε «Η οικονομική της επιφάνεια μπορεί να εξηγηθεί μόνο χάρη στο ότι συνευρισκόταν με πλούσιους άνδρες»
 
Η Ίλντα Μποκασίνι ανέφερε πως «υπήρχε ένα σύστημα εκπόρνευσης που είχε οργανωθεί για την ικανοποίηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον δημοσιογράφο Εμίλιο Φέντε, την πρώην περιφερειακή σύμβουλο της κεντροδεξιάς Νικόλ Μινέτι και τον πρώην μάνατζερ μοντέλων και ηθοποιών, Λέλε Μόρα»
 
Όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις η Ρούμπι Καρίμα είχε συναστροφές με τον Μπερλουσκόνι, στην βίλα του Άρκορε, από την 14η Φεβρουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαΐου του 2010.
 
Την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να πάρουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι. Η απόφαση του δικαστηρίου ενδέχεται να ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.
 
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας σε υποστηρικτές του, επιτέθηκε κατά των δικαστών κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να τον καταστρέψουν πολιτικά. «Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενους δικαστές που έχουν τυφλωθεί από το μίσος και την προκατάληψη εναντίον μου», τόνισε.