Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ιταλία, ένας 62χρονος και η 68χρονη συνταξιούχος σύζυγός του, έδωσαν τέλος στη ζωή τους καθώς δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν μετά τις περικοπές που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας.

Ads

 
Το ζευγάρι βρέθηκε απαγχονισμένο στο σπίτι τους στο χωριό Τσιβιτανόβα. Η γυναίκα λάμβανε σύνταξη ύψους 500 ευρώ τον μήνα ωστόσο ο σύζυγος έχασε τη δουλειά του και λόγω της πρόσφατης μεταρρύθμισης δεν είχε δικαίωμα για επίδομα ανεργίας αλλά δεν είχε συμπληρώσει και τα χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί.
 
Τους τελευταίους μήνες άρχισε και πάλι να δουλεύει σε οικοδομές, αλλά είχε να πληρωθεί από τον Σεπτέμβρη. Στο άκουσμα της είδησης ο 73χρονος αδελφός της 68χρονης έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.
 
Το ανδρόγυνο είχε αφήσει ένα σημείωμα στο γκαράζ, με το οποίο ζητούσαν συγγνώμη και ενημέρωναν τους γείτονές τους πού θα βρουν τις σορούς τους.
 
«Προτίμησαν να χαθούν παρά να ζητήσουν βοήθεια, επιδεικνύοντας μια αξιοπρέπεια σε ακραίο βαθμό μέσα σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση», είπε κλαίγοντας ο δήμαρχος Τομάζο Κορβάτα. Ο δήμαρχος κάλεσε το ιταλικό κράτος «να μην εγκαταλείπει του ανθρώπους» και «να σκεφθεί τι συμβαίνει ώστε να αναζητήσει γρήγορα λύσεις».