Οι Βρετανικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους για εμπρηστική επίθεση σε ισλαμικό σχολείο το Σάββατο, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομία συνδέεται με τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη από εξτρεμιστές ισλαμιστές στο Woolwich τον περασμένο μήνα.

Ads

 
Πρόκειται για μια ακόμα επίθεση στη Βρετανία που έχει ρατσιστικά κίνητρα το τελευταίο διάστημα. Είχε προηγηθεί η εμπρηστική επίθεση σε τζαμί και το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο. 
 
Στους τοίχους των κτιρίων βρέθηκαν συνθήματα με τα αρχικά της ακροδεξιάς ισλαμοφοβικής οργάνωσης EDL (English Defence League), ωστόσο ο επικεφαλής της υποστήριξε πως η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση και ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις «ενδέχεται να έγιναν από μουσουλμάνους για να κατηγορηθεί το EDL».
 
Οι αρχές συνέλαβαν δύο 17χρονους και δύο 18χρονους και ανακοίνωσαν πως θα αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας σε μέρη που εκτιμάται πως ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο νέων επιθέσεων. Μάλιστα σε ορισμένα σημεία η φύλαξη θα είναι 24ωρη.
 
Την ίδια στιγμή, βρετανικά μέσα αναφέρουν πως συνελήφθησαν έξι εξτρεμιστές ισλαμιστές, που ετοίμαζαν επίθεση κατά της οργάνωσης English Defence League και συγκεκριμένων μελών της.