Ο πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος καταθέτει σήμερα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens. Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠαΣοΚ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολύκροτης υπόθεσης με την παραδοχή του ότι το 1999 έλαβε από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens ένα εκατομμύριο μάρκα, τα οποία κατά τη δική του εκδοχή κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, γεγονός το οποίο διαψεύδεται από το κυβερνών κόμμα.

Δεν θα κληθούν πρώην πρωθυπουργοί

Ads

Δεν θα κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή της πρώην πρωθυπουργοί, εκτός και αν προκύψει ανάγκη μετά το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της επιτροπής στη Γερμανία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης. Αποφασίστηκε επίσης στις δύο-τρεις ημέρες ανακριτικής εργασίας που απομένουν, να εξεταστούν αποκλειστικά πολιτικά πρόσωπα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις παρένθετα πρόσωπα. Αύριο θα εξεταστεί από την Επιτροπή η πρώην υπουργός Εξωτερικών επί Κ.Καραμανλή Ντόρα Μπακογιάννη.

Μετά το ταξίδι του κλιμακίου στη Γερμανία για σειρά ανακριτικών εξετάσεων της διοίκηση Siemens (Κουτσενρόιτερ, Σίκατσεκ, Χριστοφοράκος) η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ads