Κ. Μπαζιωτοπουλε…θα ξεκινησω λεγοντας μια ιστορια…

Ads

Καποια μερα στου Ψυρρη ακουσα φασαρια απο ενα μικρο δρομακι. Ειχε μαζευτει κοσμος και κοιτουσε περιεργος τι γινεται.

Σε ενα παλιο εγκταταλελημενο σπιτι ειχαν ταμπουρωθει ενα-δυο πρεζακια. Απο εξω η συνηθης περιπολος των ειδικων φρουρων, 5-6 φουσκωμενοι λεβεντες με τις στολες τους, τα αλεξισφαιρα, τα πιστολια και ολα τα σχετικα.

Απο οτι φαινοταν οι γειτονες τους ειχαν καλεσει γιατι τα πρεζακια που εμεναν εκει ενοχλουσαν.

Ads

Οι γνωστες φυσιογνωμιες, βρωμικοι και τρισαθλιοι, χωρις να χαμπαριαζουν και πολλα λογω του καψιματος στο κεφαλι τους, οταν δεν ηταν ετοιμοι να σωριαστουν κανανε φασαρια μεταξυ τους για το τιποτα. Οι λεβεντες αστυνομικοι μαλλον δεν ειχαν και πολλη ορεξη να τους τραβηξουν εξω απο τη τρωγλη.

Ουτε καν τα χειρουργικα γαντια τους δεν φορουσαν, αλλωστε γενικα η περιοχη με τα μπαρ και τα τυροπιταδικα ειναι ιδανικη για μια περιπολο με καφεδακι, κουβεντουλα και μπανιστηρι. Ετσι εδειχναν μαλλον δυσαρεστημενοι απο την ολη εξελιξη της καταστασης, ωσπου ο πιο μορφωμενος απο αυτους κατεβασε μια ιδεα. Αφου φωναξε την πολεμικη κραυγη : “θα σας δειξω εγω ρε” , τραβηξε ενα σπρευ πιπεριου(μαλλον) και αρχισε να ψεκαζει απο τα σπασμενα παραθυρα μεσα στο κτιριο. Αμεσως ακουστηκανε εντονα βηξιματα, καποια αναστατωση εντος του κτιριου και καποια στιγμη ο ενας απο τους δυο τοξικομανεις ορμησε στον καθαρο αερα. Φυσικα δε χαρηκε για πολυ μιας και αφου εφαγε μια δυο κλωτσιες, του περασαν χειροπεδες και τον ξαπλωσαν στο δρομο.

Ολοι αρχισανε να φευγουν μαλλον ευχαριστημενοι που το “σκηνικο” ειχε “αισιο” τελος. Καπου ακουστικε και ενα “επιτελους”, μαλλον απο καποιον κατοικο της περιοχης. Μου ηρθε εκεινη τη στιγμη μια εικονα στο μυαλο. Μιας κατσαριδας. Τη ψεκαζεις και αν δε ψοφησει αμεσως τουλαχιστον ξερεις οτι καποια στιγμη θα τη βρεις νεκρη.

Τελικα οι κατσαριδες ειναι πολυ τυχερες. Δεν εχουν αιμα και ετσι τις περισσοτερες φορες ψοφανε αμεσως. Σε αυτη λοιπον την “κοινωνια” που ζουμε, καποιοι ψεκαζουν τους ανθρωπους οπως τις κατσαριδες. Και καποιοι αλλοι κοιτανε αυτους που ψεκαζουν και δεν λενε τιποτα μιας και τους φαινεται φυσιολογικο.

Σε αυτη τη κοινωνια το εμποριο λευκης σαρκος στοιχιζει πολυ σε ξυλο και μαχαιριες στις κοπελες της Μενανδρου, αλλα ειναι εντελως τζαμπα αν το βλεπεις βραδυ σε καποιο καναλι, με τον ταδε γνωστο παρουσιαστη, που τα μικρα σου παιδια τον φωναζουν με το μικρο του ονομα μιας και τον εχουν σαν φιλο. Σε αυτη τη κοινωνια ειναι “μια χαρα” αν φορας καμια καλη σκειταδικη μαρκα παπουτσια για τον καφε στο Γκαζι, συνηθως απο 55-105 ευρο, αλλα ειναι απιστευτα ενοχλητικο να σου ζηταει 50cent ενας ξυπολητος συνομηλικος σου στη Κουμουνδουρου, με πρησμενα και πληγωμενα ποδια απο το ξυλο και τις ενεσεις.

Σε αυτη τη κοινωνια ενα πρωι στα δικαστηρια, δικαζαν μια γυναικα η οποια απο οτι εδειχναν ολα ηταν κλεπτομανης. Την ειχαν ξαναδικασει και αυτη τη φορα ειχε κλεψει 45 ευρο σοκολατες απο ενα σουπερ-μαρκετ. Ο υπευθηνος και ο σεκουριτας του σουπερμαρκετ εμφανιστικαν στο δικαστηριο

για μαρτυρες και μια αρρωστη γυναικα εφαγε 6 μηνες φυλακη για 45 ευρο σοκολατες. Σε αυτη τη κοινωνια πρεπει να κλεψεις πολλα ανατρεπομενα σοκολατες για να εχεις τη μεταχειρηση του Χριστοφορακου και να εισαι ελευθερος και ωραιος.

Σε αυτη τη κοινωνια ο κ. Μπαζιωτοπουλος ειναι τιμητης του μετρου της νομιμοτητας αλλα και των καρκινογεννεσεων. Επειδη εχει ταυτοτητα , δουλεια , καποια λεφτα ( η και οχι) , καποιους φιλους, παιδια και υποχρεωσεις θελει να πιστευει οτι ειναι ο τιμητης ολων. Καλα κανει. Αυτη τη δημοκρατια υπερασπιζεται και αυτη τη νομιμοτητα και αυτη τη κοινωνια και αυτο τον πολιτισμο.

Τον πολιτισμο των εντομοκτονων, του Πορτοκαλι παραγοντα , των Ναπαλμ, του ΝΤι Τι Τι και της Μονσαντο. Το πολιτισμο του χαντακιου της Πετρου Ραλλη, του τμηματος Ομονοιας, του τμηματος Κυψελης, Ακροπολης Ν. Κοσμου, των ασφαλιτων της Λαρισας που τρομοκρατουσαν 12χρονα, των Ματατζηδων που εβριζαν γιαγες, των ζαρντινιερων και των εξοστρακισμων. Των εργολαβων, των εμπορων οπλων, των πρακτορων, των πολυεθνικων, των διαφημιστων, των εκδοτων και τον προοδευτικων συγγραφεων που κανουν νυξεις για απολυσεις δημοσιογραφων με γυναικα και παιδι, επειδη δεν τους αρεσε ο τιτλος ενος αρθρου.

Ολοι αυτοι μια μεγαλη νομιμοτητα και απεναντι τους”τα τσογλανια” σαν την Κωνσταντινα που ειναι ενοχοι απο πριν, οχι γιατι υπαρχουν αποδειξεις αλλα γιατι ετσι το λεει το πρασινο-μπλε δημοκρατικο πολιτικο marketing.

Ολοι αυτοι πανοπλοι, επικινδυνοι, τρανοι και απειλιτικοι, με μηχανες και μηχανισμους να αφανισουν πολλεις ολοκληρες αλλα ξαφνικα τοσο τρωτοι απο τα 20 χρονα που βαζουν αλλα ισως και να μη βαζουν γκαζακια.

Η ασφαλεια των πολιτων απειληται λοιπον απο τα γκαζακια αλλα ειναι πιο σημαντικο αυτο απο το οτι οι πολιτες παιρνουν διπλωμα αυτοκινητου με μιζα και μετα αγοραζουν και αγωνιστικων προδιαγραφων αμαξι. Ειναι πιο σημαντικο τελικα αυτο απο τα μεταλλαγμενα.Απο τα τσιγαρα που καπνιζουν ολοι , το θελει δεν το θελει ο διπλανος και ας ξερουν ολοι οτι σκοτωνει. Απο τις μπομπες που σερβιρονται κατα χιλιαδες σε χιλιαδες πιτσιρικια καθε Σαββατοκυριακο.

Και ολοι απειλουνται ξαφνικα.Απο τα 20 χρονα που τα κατηγορουν οτι ειναι παιδια πλουσιων οικογενειων την στιγμη που εχουμε παντου καπιταλισμο και το μονο που προβαλεται παντου ειναι το γεματο πορτοφολι και η “καβλιαρα γκομενα”.

Αρα τι? Φαε, πιες, σνιφαρε, πηδα, τρακαρε, χορεψε, ξεγελασε ολους τους αλλους και τον εαυτο σου…αλλα!!!!!!! Μη κανεις τιποτα για να αλλαξουν τα πραγματα. ( Μη βιαζεστε δημοκρατες μου, δεν ειπα αν ειναι σωστος η οχι τροπος, τα γκαζακια.)

Και κρινει λοιπον ο κ. Μπαζιωτοπουλος.

Και ολα αυτα με αιτιολογηση οτι “οι πιο πολλοι ετσι θελουν”. Οι πιο πολλοι ετσι πιστευουν. Οι πιο πολλοι ψηφισαν ετσι, οι πιο πολλοι ακουν Βισση, οι πιο πολλοι Μαντονα, οι πιο πολλοι ειναι υπερ του πολεμου, οι πιο πολλοι υπερ της θανατικης καταδικης, οι πιο πολλοι τρωνε προιντα Μονσαντο, οι πιο πολλοι ειναι Χριστιανοι, οι πιο πολλοι ειναι Μουσουλμανοι, οι πιο πολλοι ειναι Ελληνες , οι πιο πολλοι ειναι Τουρκοι, οι πιο πολλοι αυτο, οι πιο πολλοι το αλλο.

Και στη μεση ολων ο κ. Μπαζιωτοπουλος να μιλαει για καρκινους……σε μια χωρα που υπαρχει μια πολη που τη λενε Ιεραπετρα, σε μια χωρα που ειχε βιομηχανια(και βιομηχανους) αμιαντου. Σε μια χωρα με ποσα εκατομυρια κινητα, αυτοκινητα, πετρελαιοειδη και χημικα απορυπαντικα…..τα 20 χρονα ειναι οι καρκινοι. Δηλαδη ο καρκινος ειναι κατι που το σωμα θελει να αποβαλει? Οχι κατι που δημιουργηθηκε απο κατι αλλο στο σωμα?

Καλα κανεις κ. Μπαζιωτοπουλε και κρινεις. Καλα κανεις.

Μπορει να μη συμφωνω σε πολλα με τη Κωνσταντινα, αλλα καποιος θα πρεπει να σου πει οτι…

Η ζωη, η ελευθερια (αλλα και η αναρχια μιας και σου γραφω εγω) ειναι μυστηρια πραγματα…φυτρωνουν και στην ασφαλτο……..φερε ολα τα σπρει, ολα τα εντομοκτονα, ολα τα οπλα, ολους τους στρατους,ολους τους νομους, ολους τους δικαστες, ολους τους παπαδες, ολους τους διευθηντες, τα αφεντικα, τους προισταμενους, τους ειδικους, τους δασκαλους και τους λεκτορες, τους σπονσορες, τους στρατηγους και τους βασανιστες……..φερε οτι θες….οι ανθρωποι δεν ειναι σαν τις κατσαριδες……δεν ψοφανε ευκολα, ουτε αυτοι ουτε οι ιδεες τους……

“Θα πρεπει ο πολιτης να εναποθετει τη συνηδηση του, παντα, προς στιγμη, η κατ’ελαχιστο, στον Νομοθετη?Αλλα τοτε για πιο λογο διαθετει συνειδηση, ο καθε ανθρωπος? Εγω πιστευω, οτι οφειλουμε πρωτα να ειμαστε ανθρωποι και μετα υπηκοοι. Το ευκταιο, δεν ειναι να τρεφουμε σεβασμο προς το νομο, αλλα προς το δικαιο. Τη μονη υποχρεωση, την οποια εχω δικαιωμα να αναλαβω, ειναι να πρατω εκεινο το οποιο θεωρω σωστο.”

Henry David Thoreau – Πολιτικη Ανυπακοη .

Εκδοσεις Διεθνης Βιβλιοθηκη.