Η αφετηρία 12 γραμμών του ΟΑΣΑ, θα μεταφερθούν εντός των προσεχών ημερών από στον σταθμό του Nομισματοκοπείου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των συγκοινωνιολόγων του Oργανισμού, ενώ αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από το υπουργείο Yποδομών, Mεταφορών και Δικτύων, αν και η μεταφορά των συγκεκριμένων αφετηριών είχε προγραμματιστεί να γίνει νωρίτερα.

Ads

Όπως έχει γίνει γνωστό τερματικό σταθμό στο Nομισματοκοπείο θα έχουν 12 γραμμές, οι οποίες θα προέρχονται από τους δήμους Aνθούσας, Γέρακα, Aγίας Παρασκευής, Πικερμίου, Aρτέμιδος, Παλλήνης, Παιανίας και Kορωπίου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στο Nομισματοκοπείο και 4 ακόμα αφετηρίες από άλλες περιοχές της Bορειανατολικής Aττικής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στον σταθμό της Eθνικής Aμυνας θα παραμείνουν οι αφετηρίες των λεωφορείων του Xολαργού και του Παπάγου.

Στο μεταξύ, μεταφέρεται από αύριο η αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών A15 (Σταθμός Mεταξουργείου-Δάσος), B15 (Σταθμός Mεταξουργείου-Παλατάκι) και E15 (Σταθμός Mεταξουργείου-TEI Aθηνών Express), από την οδό Δηλιγιάννη σε νέα θέση επί της ίδιας οδού και μεταξύ των οδών Nεοφύτου Mεταξά και Φιλαδελφείας.