Αύξηση στο 5,6% από 5,5% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ads

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από 1,7% τον Ιούλιο σε 1,6% τον Αύγουστο ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν -0,2%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,1% σε 2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 0,6%.

Τον Αύγουστο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (-1,2%), τη Λετονία (- 0,4%) και τη Γερμανία (1%) και τα υψηλότερα στη Ρουμανία (7,6%), την Ελλάδα (5,6%) και την Ουγγαρία (3,6%).

Σε σχέση με τον Ιούλιο ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο σε δέκα κράτη μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε εννέα κράτη μέλη και μειώθηκε σε οκτώ κράτη μέλη.

Ads

Μείωση της απασχόλησης

Μείωση 0,9% εμφανίζει η απασχόληση στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Eurostat. Την ίδια περίοδο στην ευρωζώνη και την ΕΕ η απασχόληση παρέμεινε αμετάβλητη.

Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2009 η απασχόληση στην Ελλάδα μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2010 κατά 2,3% ενώ τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,6%.