Ως το «πλέον απίθανο σενάριο» χαρακτήρισε αξιωματούχος του Eurogroup το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως «πιστεύουμε στη συνέχιση της σταθερότητας της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι ουσιαστική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος».

Ads

Όπως είπε «η απόφαση για την ΕΡΤ εξέπληξε όλους τους υπουργούς Οικονομικών» του Eurogroup. Ο εν λόγω αξιωματούχος τόνισε πως ελήφθη απόφαση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ομαλότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός πως «η μικροπολιτική και τα πολιτικά παιχνίδια υπερίσχυσαν, την τελευταία εβδομάδα, έναντι της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας».
 
Στην ερώτηση αν το Eurogroup στήριξε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, ο αξιωματούχος απάντησε ότι πρόκειται για «ρητορικό ερώτημα», υπενθυμίζοντας ότι το μνημόνιο προβλέπει τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα τα επόμενα χρόνια, με συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρα αυτόνομα και να κάνει αυτό που χρειάζεται», ανέφερε.
 
Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε, ο πλέον αξιόπιστος τρόπος για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και ελλείμματος, είναι η μείωση των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «τα τελευταία 20 χρόνια όχι απλά γιγαντώθηκε, αλλά έκανε μεταστάσεις».