Απίθανη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στην επόμενη διετία η Citigroup. «Τα ελληνικά ομόλογα βραχυπρόθεσμης διάρκειας προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι περαιτέρω αρνητικών ειδήσεων στα τρέχοντα επίπεδα», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος της Citigroup, Στίβεν Μάνσελ.

Ads

«Bραχυπρόθεσμα, μία πιστωτική κρίση είναι μάλλον απίθανη, εκτός εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τους όρους του πακέτου διάσωσης. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να υποδηλώνει ότι αυτό πρόκειται να συμβεί», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σε έκθεση με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, αναλυτής της Goldman Sachs προτείνει αγορά 30ετών ομολόγων, λέγοντας ότι «εμμένουμε στην άποψη ότι “αξία” στις αγορές της Ευρωζώνης μπορεί ήδη να βρεθεί στους 30ετείς ελληνικούς τίτλους, τους οποίους συνιστούμε ξανά για το χαρτοφυλάκιο».

Στο μεταξύ, την ανηφόρα έχουν ξαναπάρει την Πέμπτη τα spread στα 10ετή ομόλογα, λόγω κυρίως των έντονων πιέσεων σε όλους τους τίτλους της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ανήλθε μέχρι τις 930 μονάδες, ενώ άνοιξε στις 913. Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου ανήλθε μέχρι το 11,70% από 11,55% στο άνοιγμα.

Ads