«Η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εντυπωσίασε τους διεθνείς οργανισμούς με τις δραστικές περικοπές δαπανών, το πικρό όμως φάρμακο καθιστά την ασθενή οικονομία, ακόμη πιο άρρωστη» αναφέρει το ΒΒC.

Ads

Το Βρετανικό Δίκτυο παρουσιάζοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας τονίζει ότι δεν μεταδίδουν καμία αισιοδοξία. «Η συρρίκνωση της οικονομίας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους έφτασε το 1,5%, ενώ η ανεργία φτάνει επίσημα το 12%. Η Ελλάδα έχει αναγκαστεί να εφαρμόσει μέτρα οικονομικής λιτότητας και περικοπές δαπανών, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση του χρέους», αναφέρει το BBC.

Μάλιστα όπως αναφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Ουάσινγκτον υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού.

«Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να εντείνει τα μέτρα οικονομικής λιτότητας. Οι προβλέψεις για επερχόμενη κοινωνική αναταραχή εντός του Σεπτεμβρίου έχουν πολλούς υποστηρικτές, που λένε ότι ο πολιτικός καύσωνας θα ακολουθήσει τον καλοκαιρινό» καταλήγει το ΒΒC.

Ads